2013. január 1., kedd

Az első számú újévi fogadalom: Idén lefogyok! Hajrá!


Így január elején rengetegen megfogadják, hogy na most aztán az idén tényleg lefogyok.
Szép gondolat! Hajrá! De talán inkább azt kellene megfogadni, hogy kitartó leszek és nem adom fel az első hónap után.

Hogyan lehetne átlendülni a nehézségeken és idén tényleg betartani a magunknak tett ígéretet?


1. Motiváld magad! Gondolj már most a nyárra! Sokkal jobb lenne bikiniben bátran napozni, mint mindenféle kendőkkel ruhákkal takargatni magad vagy feláldozni ezt a nyarat is és strand közelébe se menni. A lenge kis ruhákról nem is beszélve... Emlékezz vissza a tavalyi nyárra, nem jobb lett volna nagyjából bármi a hosszú nadrágon meg pólón kívül?

Tölts le képeket olyan alakú lányokról amilyen Te is szeretnél lenni! Még         véletlenül se jusson eszedbe, hogy neki milyen egyszerű. Az a lány a képen valószínűleg rendszeresen edz, neki is van másnap izomláza és valószínű ő sem élvezi minden alkalommal, de akkor is megcsinálja, mert van kitartása, akaratereje. Mindenki képes arra hogy jól nézzen ki, ha igazán akarja!

2. Csinálj időt! A nincs időm rá a lehető legnagyobb butaság amivel becsapod magad! Hetente 3x1 -1,5 óra. Ha suliba jársz suli után kikapcsolódásnak is jó. Ha dolgozol meló előtt – után, szabadnapon... Gondold végig a napjaidat, biztos Neked is van pár haszontalan rutin dolgod amitől pont itt az ideje megszabadulni.

3. Változtass az étrendeden! Felejtsd el a cukrot és a fehér lisztet és a készételeket, a gyorséttermet! A csapból is ez folyik, hagy ne magyarázzam meg mért rosszak ezek. Ugyanígy felejtős a salátára öntet, akkor már edd meg azt a hamburgert, mert kb. ugyanúgy hizlal. A „nem akarok megvonni magamtól mindent” és az „akkor nem lesz íze semminek” szintén nem állja meg a helyét!
Utána kell olvasni (majd itt is lesz rá lehetőség).Ugyan mondja már meg nekem valaki, hogy ha megvonja magától a fenti dolgokat kevesebb vitamint fog juttatni a szervezetébe??? Nem, ugye?
Attól még hogy valaki egészségesen él, még lehet finomakat enni, sőt sütizni is! És jó, jó még csalónapok is beleférhetnek, de az még messze van... előbb le kell fogyni!

4. Ne X alkalmas bérletet vegyél, hanem sima havit. - Utóbbi előnye, hogyha kezdetben nehezen veszed rá magad a mozgásra talán motivál, hogy ott a bérleted, ha már kifizetted, használni kellene!

5.  Mérd le magad kilóban és centiben is. Ha számok bizonyítják a változást, sokkal több kedved lesz az egészhez. Itt fontos megemlíteni, hogy ne várj csodát, ha az első 2 hónapban csak kevés megy le, akkor is csináld tovább. Ha jól csinálod tényleg oda figyelsz hogy miből mennyit és mikor eszel, valamint rendszeresen mozogsz – min. másnap izomláz!, akkor előbb-utóbb látszani fog! Csak tarts ki!

6. Legyen célod! Legyen egy ruha, amit szeretnél hogy jól álljon! Egy esemény amire jól szeretnél kinézni.
Legyen terved, hogy miként viszed végig a fogyókúrád, ne céltalanul csapj bele a közepébe, mert akkor hamar elveszel. Legyen étrendet, edzés terved és ahhoz tartsd magad!
Ha semmi ötleted, illetve hasznos dolgokat szeretnél a témában olvasni ajánlom keress rá a LifeTiltre- mindent megtalálsz benne, amire szükséged lehet! (Nem reklámozni kívánom, de én is ezzel a módszerrel fogytam le, tehát én magam próbáltam, nekem bevált és ezért jó szívvel ajánlom!)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése