Sokan
mégis inkább befizetnek valamilyen szintű ellátásra a nyaralás
lefoglalása során, mivel nem szeretnék a pihenést konyhában
robotolással tölteni.
Két
dolog miatt mondtam le idén a szállodai, gasztronómiai
élvezetekről:
Időpontok:
A munka beosztásom miatt már évek óta későn fekszem, későn
kelek, ez a nyaralás alatt sincsen másként. De ha Te egyébként
nem tartozol az éjszakai baglyok közé, a nyári szabadság ideje
alatt Te is biztosan akkor szeretnél felkelni amikor jól esik és
nem pedig akkor amikor jelez a telefonod, hogy ideje lenne elindulni
reggelizni, nehogy lecsússz róla.
Én
általában mindig lemaradtam róla. Egy párszor sikerült
lecsekkolnom mit tartalmaz a reggeli ellátás: vizes szemle,
felvágottas tál (jó esetben 1-2 szelet csirkemellsonkával),
fűszervaj, lekvár, cukrozott tea, esetleg gyümölcs joghurt.
Ha
nem akarod az egész napot a szálláson tölteni, könnyen
lecsúszhatsz az ebédről és a vacsoráról is vagy lesheted az
órád, hogy mikor kell visszaindulni.
Étel
választék: Ha az étlapról rendelhetsz vagy svédasztal van
elvileg össze tudsz magadnak válogatni az étrendednek megfelelő
összeállítást, de sanszos hogy egész héten nagyon hasonló
ízvilágban lesz részed.
Olyan
helyen is voltam már, ahol a becsekkolásnál kezembe nyomtak egy
halom papírt, hogy válogassam össze mit szeretnék enni az ott
létem alatt. Nem tudom ki hogy van vele, de én sokszor azt sem
tudom, hogy aznap mit ennék mondjuk vacsorára, nemhogy 3 nap múlva
éppen mit kívánok meg.
Nyáron
itthon sem tudok sokáig a fenekemen ülni. Nyaraláskor pedig nekem
látnom kell minden nevezetességet, bazárt, strandot, így teljesen
kizárt, hogy az alvásnál több időt töltsek a szállásomon.
Az önellátás szabadsága:
Így
akkor eszek, amikor megéhezem, és azt amit éppen megkívánok. A
reggelit tervezem egyedül elkészíteni, mivel nem szeretek korgó
gyomorral elindulni.
Éhesen
több esély van rá, hogy nem keresgélek olyan üzletet ahol valami
finomat és egészségeset kapok, hanem az első croissant-ra
ráugrok.
Így
inkább otthon a rapid reggelik közül választok. Ez például a
zab-protein kombó fahéjjal, esetleg friss gyümölccsel megszórva,
pufirizs csirkemellsonkával, paradicsommal, paprikával, esetleg
rántotta. Gyorsan elkészítem, még gyorsabban megeszem és már
indulhatunk is.
Az
alap hozzávalókat viszem itthonról, a friss dolgokat szerintem
olcsón be lehet szerezni bárhol. Reggeli letudva és nem hinném,
hogy többe kerül, mintha befizettem volna valahova.
A
nagy melegben sokkal jobban esik a friss saláta, gyümölcs így az
ebédemet többnyire ezek fogják kitenni. Délutáni kedvenc nasim a
hűvös dinnye, de ha van nálam 2 alma, azzal is vígan elvagyok.
1
jó tanács: mindegy hogy hol nyaralsz, itthon vagy külföldön,
ne várd meg amíg farkas éhes leszel. Ha van időd keresgélni
biztosan találsz olyan helyet ahol nincsenek elszállva az árakkal.
Éhesen
hajlamos lehetsz ezzel nem törődni, “Mindegy hogy hol csak együnk
már végre!” ez viszont jelentősen megdobhatja a költségeidet!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése