2014. június 4., szerda

Diéta a nyaralás alatt?






Sokan tűzik ki időpontnak, hogy a nyaralásra szeretnének jól kinézni. Diétázunk, edzünk, közeledve az időponthoz bevetünk mindent, ami lehetséges. És milyen jó érzés, úgy belenézni a tükörbe, hogy laposabb a poci, kerekebb a popsi.

Gondolom nem én vagyok egyedül, aki a nyaralás után is bele szeretne férni a vakációra vett ruhákba.





Na de hát nyár van, ráadásul nyaralás. Ilyenkor piheni ki az ember a dolgos hétköznapokat. Végre ki lehet feküdni és élvezni a napsütést és milyen jól esik a forróságban a hideg fagyi, a koktél és minden amit eddig nem ettél.
Viszont, ha most kompenzálás képen a szabadságod alatt végig habzsi-dözsizel biztos lehetsz benne, hogy utána sokkal nehezebb lesz visszatérned, az egészséges táplálkozás ösvényére.


Nyaraláskor törekedj az arany középút megtalálására! Nem kell a finom falatokról és a helyi ételekről lemondanod, de igyekezz az alapok betartására.
Gondolok arra például, hogy az estét már ne szénhidrát dús vacsorával zárd és az esti koktélozások száma se legyen egyenlő az ott töltött éjszakákéval.


Figyelj a kalóriákra, és elsősorban a szénhidrát fogyasztásra. Ha kiadósra sikerült az ebéd, vagy nap közben csábultál egy desszertre, akkora vacsora legyen saláta vagy esetleg a magaddal vitt proteined.


A mozgásról se feledkezz meg. Ha nem aktív pihenést tervezel, akkor se hagyd otthon az edző cipőd. Persze nem most kell rekordot döntened és nem is kell hogy másnap mindenhol izomlázat érezz, de nem árt ha átmozgatod magad. Ez lehet egy reggeli futás, napközben egy kis úszkálás, de akár a szobádban is elvégezhetsz egy pár alap gyakorlatot. Ha van kedved látogass meg egy helyi fitness termet és edz egy lazát. Csak 1 óra az egész és a nyaralás végén sem kell behúznod a hasad.


Kíváló kardió edzés, ha bringát béreltek és körbe tekeritek a környéket.

Napsütéses, kellemes fit-nyaralást kívánok!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése