2014. május 14., szerda

Diétás parák

Ugye már nem félsz a konditeremtől? :) Nagyon a helyes! Ha mégis írj nekem és átbeszéljük!


És mi a helyzet a diétával? Fogadjunk neked is van olyan félelmed, kifogásod ami miatt nem, vagy csak “majd a jövő héten” kezded el a diétád.



A leggyakoribb ok, ami már nálam is közre játszott az valamilyen fontos esemény a közel jövőben, ahol tuti terülj-terülj asztalkám lesz.
Ezt felejtsd! Ne ettől függjön a diétád! Mindig lesz valami. Valakinek a szülinapja, névnapja, ünnep vagy csak egy buli…
De ne aggódj nem kell döntened a diéta és családi összejövetel között, csak maradj tudatos. Ha rendszeresek a baráti vacsorák, partyk az életedben próbáld meg minimalizálni a felesleges kalóriák számát és válassz valami egészséges fogást.
Étteremben kérhetsz bármilyen salátát csirkemell-lel, tonhallal, de ne felejts el szólni, hogy öntetet nem kérsz rá. (Az öntetek általában tele vannak cukorral.)


Ha olyan helyre mész ahova egyébként is vinnél valami rágcsálni valót, akkor most készíts valami egészséges finomságot, pl.: zabpelyhes sütit, házi készítésű gumicukrot, csak arra vigyázz hogy el ne egyék előled az összeset.:)
Bulik alkalmával a koktélos kört hagyd ki! Erre sajnos nincs alternatíva. Az alkoholos italok egyébként is felérnek egy kalória bombával. Sem a diétádra, sem a bőrödre, se semmire, maximum az aktuális jó kedvedre lehet jó hatással. Ha szigorúan diétázol akkor a legjobb az, ha bevállalod, hogy most te leszel a sofőr. Ha megengedőbb vagy magaddal szemben akkor is csak óvatosan. Ha diétád azon estén nem is érdekel, gondolj egy picit a másnapra. Ha eddig diétáztál és tisztán ettél, a nagy mennyiségű alkohol eléggé tönkre tudja tenni a másnapot.

Szomorúsággal tölt el ha belegondolsz mennyi finom falatról kell lemondanod? Ezért inkább úgy döntesz bele sem kezdesz, hiszen úgysem tudsz ellenállni a kísértésnek…
Nehogy azt hidd hogyha diétázol csak csupa íztelen salátát ehetsz. Az interneten rengeteg valóban diétás receptet találsz. Ha nem tartasz szigorú diétát tulajdonképpen bármit ehetsz. Egy kis variálással bármelyik kedvencedet diétássá varázsolhatod. Ez persze nem azt jelenti hogy mostantól korlátlan mennyiségben eheted a fehérje poros nasikat vagy a no carb-os bolognait. Attól még hogy valami diétás, nem jelenti azt hogy egyáltalán nem hízlal! A napi kalóriára, szénhidrátra, fehérjére és zsírra figyelj oda!



Nem akarsz éhes lenni. Ha éhes vagy rossz a kedved, hisztis vagy és már a gondolattól is ideges leszel?
Azt nem mondom, hogy sosem leszel éhes ha belevágsz a kilóid lefaragásába, de ne úgy képzeled el hogy mostantól a gyomrod korgása lesz az ismertető jeled.
Egy egészséges diétában nem kell koplalnod. A túl alacsony kalória tartalmú diéta nem tartható sokáig, nem is egészséges, és hosszútávon többet árt, mint használ.
Én például 3 óránként eszek, így folyamatosan van elég energiám akár egy intenzív súlyzós edzéshez is.
Te ismered azt, amikor rád tőr az “úgy ennék valami finomat” érzés? Nehogy azt hidd hogy ez diétában leküzdhetetlen, idegőrlő érzés és egészen addig tart amíg el nem alszol.
Rengeteg lehetőség van az édesség vágyad csillapítására akkor is ha éppen este kezd el gyötörni a gondolat. Például: tojásfehérje kemény habbá verve fincsi fehérje porral összekeverve sütve-hűtve- azonnal fogyasztva is isteni édesség.

Azt gondolod, hogy már késő diétába kezdened? Már nincs elég időd arra hogy elérd az álomalakod egy bizonyos időpontig?
Előfordulhat hogy túl sokáig halogattad a diétád, de emiatt kár lenne sutba dobni az egész terved. Koplalni semmiképpen se kezdj, mert lehet hogy sikerül beleférned a kedvenc ruhádba, de könnyen ájulás lehet a vége. Gondolom te sem így szeretnél a figyelem középpontjába kerülni.
Egy kis odafigyelés, néhány trükk sokat javíthat a megjelenéseden. És persze azt se felejtsd el, hogy mindig jön valamilyen alkalom ami gyorsabban itt lesz, mint hinnéd! Tanulj az esetből, hogy legközelebb már a lehető legjobb formádban tündökölhess!


Ne aggódj! A diéta nem arról szól hogy módszeresen sanyargasd magad! Vágj bele! Az interneten rengeteg hasznos szakoldalt találsz diétával, edzéssel kapcsolatban, és én is azon leszek hogy segítselek, motiváljalak!




2 megjegyzés:

  1. Szia Viki!
    Ma először jártam az oldaladon, és nagyon örülök, hogy rád találtam! :-) Klassz a blogod, gratulálok hozzá!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!
      Köszönöm a kedves szavakat! Remélem a további cikkeim is tetszeni fognak!

      Törlés