2014. május 24., szombat

Egy kis útbaigazítás a táplálékkiegészítők labirintusában

A nyár beköszöntével elárasztották  a TV csatornákat, magazinokat különböző a fogyókúrás tabletták, shakek és egyéb gyors karcsúsodást ígérő szerek reklámjai.
Ekkora dömpingben nem csoda, ha csak kapkodod a fejed és nem tudod melyiket is válaszd.






Ha úgy döntesz, hogy a diétádat táplálékkiegészítőkkel teszed könnyebbé, mindenképpen vegyél figyelembe egy pár dolgot:

Hogy melyik fog Neked használni, ezt előre senki sem fogja tudni megmondani. Sajnos azt sem, hogy egy táplálékkiegészítőt meddig kell szedjél ahhoz, hogy látványos változást érj el!
Egy valami viszont biztos: ha nem változtatsz az életmódodon, önmagában egyik sem ér sokat.

Mielőtt választanál olvass utána az interneten, hogy milyen tapasztalatokról számolnak be mások.  Ha nem találsz semmilyen fórumot, blog bejegyzést, csak a termék reklámjában zengenek ódákat róla, kezeld fenntartással.

Csak megbízható forrásból vásárolj! A legjobb, ha szaküzletbe mész, itt személyesen tudnak Neked válaszolni minden kérdésedre és segítenek neked összeállítani egy olyan termék csomagot ami számodra a legmegfelelőbb lehet.
Ha nincs ilyen üzlet a közeledbe, a legtöbb cég oldalán van lehetőség kérdéseket feltenni. Ne legyél szégyenlős, ha valami nem egyértelmű tedd fel írásban kérdéseidet!

Mindig nézd meg a termék összetételét! Ha bizonytalan vagy abban, hogy melyik márkát válaszd, hasonlítsd össze az összetevőket!
Fehérjék esetében mindig nézd meg a szénhidrát tartalmat és olyat válassz amiben nincs hozzáadott cukor.

Felesleges az előírtnál nagyobb adagot bevenned. Ettől nem fogsz gyorsabban fogyni.
Ha fokozni szeretnéd a hatást válassz olyan zsírégetőket, amik kiegészítik egymást illetve fokozzák egymás hatását.

Az, ami a barátnődnek bevált nem biztos hogy neked is jó lesz. Nagyon sok minden befolyásolja a fogyásod ütemét. Például hogy milyen diétát alkalmazol, az anyagcseréd, mennyit sportolsz, de még a ciklusod is.  




Végül pedig ne felejtsd el! Olcsó húsnak híg a leve.
Az egészségedet ne kockáztasd!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése